arkadaşım ilk attığın görselde işlemcin %100 de çalışırken ekran kartın %25 de çalıştığı gözükmekte. Bu da demek oluyor ki sisteminde bu oyun için darboğaz var. Darboğaz dediğimiz olay işlemcinin ekran kartını yeterince besleyememesi demek oluyor. Sen grafik ayarlarını lowa ve epice çekmen işlemcinin performansında bir değişikliğe sebep olmaz her ikisinde de %100 de çalışır ancak ekran kartın lowda atıyorum %25 de çalışırken epicte %80 de çalışıyordur muhtemelen. Sistemin stabil bir oyun için ideal yani ekran kartı ve işlemcin benzer performanstalar ancak oyunlar üretilirken ya işlemci tabanlı olup işlemciyi yorar ya da ekran kartı tabanlı olup ekran kartını yorarlar yani sesin siteminin işlemciyi ve ekran kartını %100 de çalıştırdığı anda daha yüksek FPS değeri alamazsın demek oluyor. GTA 5 gibi oyunlar ekran kartı tabanlı olurken Dota 2, rise gibi oyunlar işlemci tabanlı oluyor. Kullanmış olduğun işlemci fena bir işlemci değil ama görev yöneticisinden işlemcinin %100 çalışırken 3,90 ghz de çalıştığını görüyorum ancak kullanmış olduğun işlemcinin turbo frekansı 4.4 e kadar çıkabilmekte, öncelikle sen işlemcinin neden turbo frekansına çıkmadığını bir internetten araştır derim ben. Oyunda bir optimizasyon sorunu var evet bu çok normal çünkü yılların oyunlarında bile bu sorun olabiliyor ama bu sizin dediğiniz gibi bir sorun değil. Öncelikle buraya böyle yazacağınıza işlemci ve ekran kartınızı tanımanızı görev yöneticisinden değil de afterburner gibi donanım programları kullanarak işlemci ve ekran kartınızın kullanım yüzdenizi ve en önemlisi sıcaklık değerlerini takip edip öncelikle sorununuzu tespit edip ondan sonra çözüm yolu aramak doğru olucaktır. Benim kendi bilgisayar sistemimde işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdesi %50-60 bandında gezerken dorion gibi pazar alanı yoğun alanlar dışında stabil 120 fps değeri alabiliyorum mesela(FPS max 120 yaptığım için), hani bu kadar uzun uzadıya yazmamım sebebi konu hakkında bilgi eksikliği yüzünden güzelim bilgisayrlarınızı performansında kullanmayıp suçu oyuna atmak yerine temel şeyleri google'dan öğrenip sorunun ne olduğunu tespit etmeniz ve önce kendinizden kaynaklı şeyler varsa bunu düzeltmeniz (bunu sizin daha iyi bir oyun performansı yakalamanız için söylüyorum.) yok sizlik bir problem yoksa da onu belirterek yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmalarıdır.