Rise Online RTX 3060 12 GB / RYZEN 5 5600X Lobi Performans Test

Zoneradious

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Oyunu indirdim kurdum ve ortalama oyunda karakter özelleştirme kısmında 30-35 dakika zaman geçirdikten sonra oyunun sistemimde kullandığı performansı sizinle paylaşmak istedim..

NOT: Oyun ayarlarını Max seviyedir. Ayrıca işlemci için 3 fanlı sıvı soğutucu ve Ekran kartında da 3 fan bulunmaktadır. Yani kasadaki soğutma sistemi oldukça iyi. Orta seviye sistemlerde sıcaklık dereceleri daha da yüksek olacağı aşikardır..

Açıkcası bir MMORPG tarzı oyunda performansı biraz zorlayan oyun gibi görünüyor.
Muhtemelen oyun içinde performansı biraz daha zorlayacaktır.

Sizce performansı nasıl ve sizin sisteminizde durumlar nedir yorumlarda paylaşabilirsiniz.

gggggggg.png

Son düzenleme:

fyoGGa

Üye
server şu an açık mı acaba yoksa sadece karaktermi özelleştirebiliyoruz ?

ProbLem

Üye
Merhaba,

Benimde 2080 süper, 5950x işlemcim var. Lobide 60 derece işlemci sıcaklığını gördüm tabii oyun içerisindeki grafiklerle bu oran daha yukarı çıkacaktır.
Tabii benim işlemcim stok değil, curve optimizer ile o.c yaptım duruma göre stok ve o.c ile test edeceğim aradaki farka göre hareket edeceğim.

Zoneradious

Üye
Merhaba,

Benimde 2080 süper, 5950x işlemcim var. Lobide 60 derece işlemci sıcaklığını gördüm tabii oyun içerisindeki grafiklerle bu oran daha yukarı çıkacaktır.
Tabii benim işlemcim stok değil, curve optimizer ile o.c yaptım duruma göre stok ve o.c ile test edeceğim aradaki farka göre hareket edeceğim.
Ekran kartının %100 kullanıyor olması kafamı karıştırıyor biraz. Bu oyunu geceleri sabaha kadar açık bırakacağımız günlerde olcak sürekli güç altında çalışması pek mantıklı gelmiyor bana.

ProbLem

Üye
Hocam ekran kartına bakmadım açıkcası kullanmış olduğum fanlar 3000 rpm ve sanayi tipi bir projede kullandığım için sökmedim sesten dolayı işlemci sıcaklığına baktığım zaman gördüm ve şaşırdım. Şuan iş yerindeyim akşam eve geçtiğim zaman ekran kartı sıcaklığınada bakacağım, şayet böyle bir durum varsa ileride sorun çıkarma olasılığı yüksektir.

ProbLem

Üye
Gerçi %100 kullanımda 60 dereceler oldukça normal, şuan tekrar baktımda ekran görüntüsüne sorun yaratacağını sanmıyorum. Benim sorunum yüksek fan sesleri onada sıvı soğutma ile çözüm sağlayabilirim yada sabit voltajla.

Doctrine

Üye
Ryzen 5 2600x ve 1660 Ti ile 80 Fps biraz korkutucu ama problem olacağını sanmıyorum.

ProbLem

Üye
Oyun çoklu çekirdek değil tekli çekirdek performansına bakıyor sanırım, işlemci ön planda sanırım ekran kartı 2. planda

GastroGavad

Üye
Ekran kartının %100 kullanıyor olması kafamı karıştırıyor biraz. Bu oyunu geceleri sabaha kadar açık bırakacağımız günlerde olcak sürekli güç altında çalışması pek mantıklı gelmiyor bana.
oyunu açık bırakmaya gerek yok çünkü oyunda bot olmayacak ve pazar için de merkezi pazara itemi atıp yatabilirsin :D

bigHead

Üye
Bekleme alınında herhangi bir optimizasyon yaptıklarını düşünmüyorum şu an için. Oyun da illa ki daha fazla olacaktır kullanım ama yapacağımız feedbacklere göre bunların optimizasyonun yapılacağı düşüncesindeyim. Ek olarak oyunda herhangi bir bot olmayacağı için pc açık tutmayı gerektirecek bir şey bulunmuyor. Ve pazar sisteminde auction sistemi mevcut. Tabi yazdıklarımın bir çoğu sadece bir varsayım. Doğru sonucu görmek için beklemekten başka bir seçeceğimiz yok.

Zoneradious

Üye
Bekleme alınında herhangi bir optimizasyon yaptıklarını düşünmüyorum şu an için. Oyun da illa ki daha fazla olacaktır kullanım ama yapacağımız feedbacklere göre bunların optimizasyonun yapılacağı düşüncesindeyim. Ek olarak oyunda herhangi bir bot olmayacağı için pc açık tutmayı gerektirecek bir şey bulunmuyor. Ve pazar sisteminde auction sistemi mevcut. Tabi yazdıklarımın bir çoğu sadece bir varsayım. Doğru sonucu görmek için beklemekten başka bir seçeceğimiz yok.
Haklısın fakat oyunun açık olması sadece pazar kurmaktan ibaret değil. Seviye kasmak içinde uzun süre açık kalacak veya AFK bıraktığımız zamanlarda uzun süre açık kalacak. MMORPG tarzı oyunlarda bu böyledir genelde. Yani bu tarz durumlarda bilgisayarın peformansı sürekli güç altında olcak ve zamanla buda sistemi bir hayli yoracak.

shady19071907

Üye
Sen bir de bu kadar iyi özellikteki PC de bu sorunları yaşamışsın. Eğer cidden bu denli PC'yi yorarsa orta seviyeli pclerin bu oyunda alev alması kaçınılmaz. Karakter ekranında bu kadar yüksek CPU ve GPU kullanımı çok tehlikeli gözüküyor

Black Vortex

Üye
işlemciye çok yükleniyor oyun. lobi kısmında böyle. bakalım oyun açılsın. aynı problemde bende var. oyun açıldığı zaman da bu sorun devam ederse iş var demektir. ama alfa 1 de büyük problem vardı bunu düzelttiler. bunda da test edicez görücez.

proton

Üye
Karakterimizi oluşturduk ama lobi kismini pek begenemedim, hem gorsel olarak hem de performans olarak.10 dakika once ciktim oyundan bilgisayarin fanlari halen kendine gelemedi, bilgisayar uçak gibi havalaniyor sanki. Zamanla bu sorunlari halledeceklerini umuyorum

Decrt

Üye
Evet bu herkese olan bir durum benimde biraz canımı sıkmadı değil. Umarım oyun içerisinde böyle değildir. @Zoneradious

shady19071907

Üye
Karakterimizi oluşturduk ama lobi kismini pek begenemedim, hem gorsel olarak hem de performans olarak.10 dakika once ciktim oyundan bilgisayarin fanlari halen kendine gelemedi, bilgisayar uçak gibi havalaniyor sanki. Zamanla bu sorunlari halledeceklerini umuyorum
Aynı durumu bende yaşadım sanırım CPU GPU çok fazla yorduğundan bu şekilde fanlar çalışıyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt