Kardeşim buda bir çeşit p2w dir. Eğer bir oyuncu gerçek para ile başka bir oyuncudan istediği itemi alabilirse, parasını ödediği sürece en iyi itemlere hiç emek sarfetmeden elde etmiş ve oyunda gerçekten uzun zaman geçirip bir şeyler yapmak isteyen oyunculara üstünlük sağlamış olur. p2w zaten bir sistem değil bir tanımdır.
Oyuna dün başlamış ve 2. gününde item bakımından aylardır oynayan bir oyuncuya yetişen hatta geçen bir oyuncu, oyunu zamanını vererek tamamen kendi emeğiyle ilerleyen oyuncunun tüm motivesini kırar ve oyundan soğutur.
Ancak bu dediğiniz '' Zaman Satma '' olayı direk hesap satışı için geçerli olabilir. Oyun, satışı yapılan hesaba hiç bir şekilde destek vermeyeceğini açıkladı bile zaten. Ayrıca hesap satışı diğer oyuncuların önüne, hiç biri hesabın geçmesini sağlamayacaktır.
ben halen neden p2w ile aynı şey olduğunu anlamadım yazdıklarından. bence bu yazdıkların geçersiz oldu başka bir şeyler varsa tartışmaya açığım.
"Eğer bir oyuncu gerçek para ile başka bir oyuncudan istediği itemi alabilirse, parasını ödediği sürece en iyi itemlere hiç emek sarfetmeden elde etmiş ve oyunda gerçekten uzun zaman geçirip bir şeyler yapmak isteyen oyunculara üstünlük sağlamış olur. "
Bu cümleyi bir kaç şekilde ele alalım.
1-)
"...parasını ödediği sürece en iyi itemlere hiç emek sarfetmeden elde etmiş..."
-- Evet parasını ödeyerek hiç emek sarfetmeden elde etmiş olacak fakat sen bunu bilemeyeceksin? Belki de adamın 2. karakteri ve itemini aktardı bir gün çıktı karşına sen nerden çıktın diyemezsin, mantıksız.
-- Hiç emek sarfetmeden diyemeyiz. ( Satın aldığı itemi satan kişi bir emek harcadı ) bu demektir ki; bu oyuna bir emek harcanmış ve karşılığında o item o oyunda bulunuyor ve birisisi o emeğini satıyor. Satan kişiye de diyemezsin ki " emeğini satamazsın " => cevap olarak => " sanane? " diyecektir.
2-)
"...Eğer bir oyuncu gerçek para ile başka bir oyuncudan istediği itemi alabilirse..."
-- İstediği itemi alamaz sadece satılan itemler arasından istediğini alabilir.
3-)
"...p2w zaten bir sistem değil bir tanımdır...."
-- p2w bir sistemdir ve o ayrıntılı sistemin kısa tanımı olarak p2w denilir.
4-)
"....oyunda gerçekten uzun zaman geçirip bir şeyler yapmak isteyen oyunculara üstünlük sağlamış olur...."
-- Oyunda gerçektne uzun zaman geçirip bir şeyler yapmak isteyen oyunculara diğer oyuncular da üstünlük kurabilir.
Bir kaç örnek verelim;
Şans eseri ilk günden +8 basan birisini şikayet ederek; " GM bey, ben uzun süre zaman geçirip bir şeyler yapmak istiyorum bu oyunda, ama birisi ilk günden +8 basmış bana üstünlük sağlayacak, engeller misiniz? " demek ile aynı şeydir.
-- İtemi satan kişi hali hazırda (( itemi sattığı kişi'nin oyunculara üstünlük sağlayacağını düşündümüz şekilde )) zaten üstülük sağlıyor değişen bir şey yine yok? Ha o adam sağlamış o üstünlüğü ha diğeri? Ben o itemi parayla satmayıp oyuna bir arkadaşımı davet edip ona da verebilirdim al kardeşim diyip ne farkı var ?
-- Oyunda zaten vakit harcayan kişi o satılan itemlerin aynısına sahip olabilir.
5-) Ben o hesap satışını da anlamıyorum size ne yaw kim oynuyorsa oynuyor karakteri ben kardeşimle birlikte oynayacağım her oynadığında 10tl alıyorum mesela bilen yok satıyorum bir nevi? SAÇMALIK! Vergi mi vermek gerek anlamadım?
-----
Bir başka konu daha var. Oyunu solo oynayan kişiler, bazı grupların aralarına katılamıyor. O malum gruplar kalabalıklar, slotları ele geçirebiliyorlar. Bossları sadece onlar kesiyor çünkü solo oynayanın boss kesme şansı yok doğal olarak o itemlere hiç kavuşamayacak. Etrafta coin kasıp, +1 shard satıp da gidip +3 iron necklace alamazsın. Real para ile alış burada solo kişiler için devreye giriyor. Aslında oyuna DENGE getiriyor.
Aksi halde;
Oyun tamamen grupların çatışması gibi oluyor. adına da guild wars diyelim
(komik) ben solo oyuncuyum ama o değerli itemlere sahip olmak için 2 yıl boyunca +1 shardlar düşürüp satmak zorundayım. Hatta upgrade denemesi yaparsam riske girmiş olurum basamazsam 1 yıllık süreyi - 1 yıl 2 ay 'a çıkartabilirim de. Zarar ederim. Ne yapacak o zaman bu solo oyuncular. Clanlara gidip yalvaracak mı beni de alın diye. Clan da ona bedava iron necklace vermeyecek elbette yine aylarca kovalanacak v.s. ona sıra geldiği zaman item paylaştırılacak v.s. v.s.
----
Yukarıdaki hikaye tamamen konudan farklı olarak ortaya atıldı.
Özetle bir itemin satılması gayet normaldir. Bir itemin yer değiştirmesinin hiçbir oyuncuya, hiçbir yaratığa zararı dokunamaz.