Ticaretin önüne geçilebilir mi ?

Tyrande

Üye
O zaman ne esprisi kaldı oyunun açalım pvp kasalım. Bak eski zamanlara 00'da 9 ve 8shard var cz cıkmıs adamda cleaver +5 var. Bu oyun öyle bir oyun. Başarili oyuncu full +10 yapsa dahi hakkıdır. Bizim derdimiz 3 tane yaratik kesmeden, 3 gün oynu oynamadan yalnızca TL yatırarak senelik adamların önüne geçmesi. Oyunda bir yerlere yalnızca emek ile gelinmesi milletin derdi bu
Kusura bakmayın ama Oyunda bir yere gelmek için günde 8 saat oynayıp 1 sene uğraşma kafası eskilerde kaldı. Günümüzde böyle bir oyunu hiç kimse oynamaz hele yeni oyuncu kitlesi genç nesil hiç oynamaz. Zaten öyle bir şey için harcanan zamana ve emeğe de yazık. O kadar zamanı oyuna harcamakta bilemiyorum yani. Çıkın artık bu eski KO kafasından. Günümüzde böyle bir oyun mantalitesi yok. Eski sistemdeki gibi olsun item ulaşılamaz olsun lv kasmak bezdirici olsun diyorsanız o itemler bir araba parasına gene satılır. Tabi oyun tutarsa o şekilde bir oyunun tutacağını hiç sanmam o ayrı konu.

arcadias

Üye
O zaman ne esprisi kaldı oyunun açalım pvp kasalım. Bak eski zamanlara 00'da 9 ve 8shard var cz cıkmıs adamda cleaver +5 var. Bu oyun öyle bir oyun. Başarili oyuncu full +10 yapsa dahi hakkıdır. Bizim derdimiz 3 tane yaratik kesmeden, 3 gün oynu oynamadan yalnızca TL yatırarak senelik adamların önüne geçmesi. Oyunda bir yerlere yalnızca emek ile gelinmesi milletin derdi bu
Kimse kimsenin önüne tl yatırarak geçemez. Oyuna para girişi yada item girişi yapılmıyor. Var olan item yer değiştiriyor çok saçma şeyler yazdıklarınız gerçekten.. O itemi satan kişi zaten emek verdi belli ki üstünlüğü de varmış, item başkasına geçince o kişi üstün olacağına göre satan kişi zaten üstünmüş ne farkı var anlamıyorum.
Bu mantığa göre A kişisi üstün olabilir ama B olamaz? peki ama neden? O adam ilk günden +8 shard yapabilir yada bir clana girince o kişiye item verebilirler ne farkı var? Arkadaşları haksız yere üstün olacak diye? Clan üyeleri arkadaşlarına item vermesin mi? Git 1 sene dolaş etrafta sonra verelim mi diyecekler?
Ben halen anlam veremiyorum neden karşı çıkıldığına?

Darkgamer

Üye
Kimse kimsenin önüne tl yatırarak geçemez. Oyuna para girişi yada item girişi yapılmıyor. Var olan item yer değiştiriyor çok saçma şeyler yazdıklarınız gerçekten.. O itemi satan kişi zaten emek verdi belli ki üstünlüğü de varmış, item başkasına geçince o kişi üstün olacağına göre satan kişi zaten üstünmüş ne farkı var anlamıyorum.
Bu mantığa göre A kişisi üstün olabilir ama B olamaz? peki ama neden? O adam ilk günden +8 shard yapabilir yada bir clana girince o kişiye item verebilirler ne farkı var? Arkadaşları haksız yere üstün olacak diye? Clan üyeleri arkadaşlarına item vermesin mi? Git 1 sene dolaş etrafta sonra verelim mi diyecekler?
Oyun içi parayla herşey alınıp satılsın zaten burada tartışılan şey tl ile kimse oyun içi item alamasın bunun önüne geçilsin. Adam 8 shard bastı biri in düşürdü biri 8 göğüs bastı Bi kişi parayı basıp aldıktan sonra bunların hepsini ne farkı kalır ko dan?

Szchull

Üye
SBound item olmadıktan sonra gecemezsın.
bir hesapta kullanılmış bütün itemler soulbound ile o hesaba bağlanmalı hesap içinde yan karakterlere aktarıla bilmeli. bazı yüksek seviye itemler direk soul bound olarak düşmeli bazı ları kullanıldıktan sonra bağlanmalı.

arcadias

Üye
Oyun içi parayla herşey alınıp satılsın zaten burada tartışılan şey tl ile kimse oyun içi item alamasın bunun önüne geçilsin. Adam 8 shard bastı biri in düşürdü biri 8 göğüs bastı Bi kişi parayı basıp aldıktan sonra bunların hepsini ne farkı kalır ko dan?
Ben de onu diyorum üstad. P2w dedikleri şey aslında parayla oyunun marketinden item almak. Onun dışında oyuncudan item almanın oyuna bir etkisi olacağını sanmıyorum. Millet bunu savunuyor ben halen doğru düzgün bir yazı okumadım neden önlenmesi gerektiği ile ilgili.
Soulbound olan itemler ve olmayan itemler de olacaktır tartışma bu da değil. " tüm itemler soulbound olmayacağına göre " bazı itemler yine tl karşılığı başka bir oyuncudan alınabilecek. Tartışmayı bırakan arkadaşlar oldu ne bana haklısın dediler ne de farklı yönde bir yorumda bulundular.
Ben satan olursa birisinden +1 shard almak istiyorum şuan parayı verdim aldım. Kime ne zararım dokundu?

Darkgamer

Üye
İşte zeka ben de hemen bir kod yazarım. Npc'ye itemi koyduğun anda satışa çıkmasına izin vermem. 10 dakikalık random bir süre veririm ilana çıkması için. Ayrıca pazar ekranı herkes tarafından kontrol edileceği için o şekilde makro olsa dahi çektiremezsin.

Ayrıca ileriki zamanlarda bdo merkez pazar sistemini entegre edebilirler. Bu sistemde itemin ortalama değerinden yuzde 10 aşağı, yüzde 10 yukarı fiyat haricinde ilana farklı oyun parasında koyamıyorsun. Bu sistem de senin dediğin olayı çözüyor
Senin mesajlarını okuduğumda tl ile başkasından item almak olarak anlaşılıyor. Bence kendini yanlış ifade etmişsin yanlış anlamış ve yanlış anlaşılmışsın.

huseyin35

Üye
Senin mesajlarını okuduğumda tl ile başkasından item almak olarak anlaşılıyor. Bence kendini yanlış ifade etmişsin yanlış anlamış ve yanlış anlaşılmışsın.
Zaten TL ile başkasından item alıp almama olayını tartışıyoruz kardeş. Başka bir şey tartışılıyorsa ve ben yanlıd anlamışsam lütfen açıklar mısın burda tartışılan konu nedir?

Szchull

Üye
Zaten TL ile başkasından item alıp almama olayını tartışıyoruz kardeş. Başka bir şey tartışılıyorsa ve ben yanlıd anlamışsam lütfen açıklar mısın burda tartışılan konu nedir?
Bende seninle aynı şeyi düşünüyorum şuanda :D

huseyin35

Üye
P2w sadece TL ile pustan item alıp diğer kullanıcıların önüne geçme konusu değildir. TL ile başka playerdan item alarak diğer oyuncuların önüne geçmek de p2w dir. Ayrıca pus konusundaki p2w olmayacağı konusunda zaten geliştirici ekibi binlerce demeç verdi orada tartışılacak bir sorun zaten yok bu şekilde düşünmem gerekirdi diye düşünüyorsan buna da açıklama yapayïm ama biz burda diğer konuyu konusuyoruz

Darkgamer

Üye
P2w sadece TL ile pustan item alıp diğer kullanıcıların önüne geçme konusu değildir. TL ile başka playerdan item alarak diğer oyuncuların önüne geçmek de p2w dir. Ayrıca pus konusundaki p2w olmayacağı konusunda zaten geliştirici ekibi binlerce demeç verdi orada tartışılacak bir sorun zaten yok bu şekilde düşünmem gerekirdi diye düşünüyorsan buna da açıklama yapayïm ama biz burda diğer konuyu konusuyoruz
Ben sana demedimki bende senin gibi düşünüyorum. O arkadaş ya yanlış anlamış ya yanlış anlatıyor kendini çünkü biz tl ile oyun içi item alış verişi engellesin dedikçe o sürekli '' bak mesela +8 shard bastı adam şansına bunu istediğine satabilir etkisi olmaz oyuna" diyor. Şuana kadar çok farklı telden çalıyor o arkadaş hehe

Szchull

Üye
Ben sana demedimki bende senin gibi düşünüyorum. O arkadaş ya yanlış anlamış ya yanlış anlatıyor kendini çünkü biz tl ile oyun içi item alış verişi engellesin dedikçe o sürekli '' bak mesela +8 shard bastı adam şansına bunu istediğine satabilir etkisi olmaz oyuna" diyor. Şuana kadar çok farklı telden çalıyor o arkadaş hehe
Bence çok iyi niyetlisin :D

huseyin35

Üye
Aslında ilk cümlenden sonra okumayacaktım fakat gözümden kan akıyor şuanda kendimi tutamadım ağlayarak cevaplıyorum.

1) Oyuna para yatırarak A daki itemi B kullanıcısı TL ile yatırıp aldığında evet oyunda bir şey değişmedi sadece itemin yeri değişti. Peki bu TL yatıran arkadaş A kullanıcısından 8 shard, C kullanıcısından 9 shell, D kullanıcısından iron set aldığında TL yatırarak diğer kullanıcıların önüne geçmiş olmuyor mu kardeşim?

Böyle bir şeyi açıkladığım için özür dilerim herkesten :)

--Bazıları ticaretsiz oyun olmaz vs demiş. Bazıları hala soulbound savunuyor.

Ticaret olmazsa zaten oyunu sil counter strike oyna burda mmoprg seven bir insan evladı dahil Ticaretin bitmesini istemiyor. İstediğimiz yalnızca oyunda başarılı olan kişilerin yükselerek bir şeyleri elde edebilmesi. Eğer bir karakter kendini geliştirmişse evet bu iyi bir oyuncu diyebilsin herkes. TL yatırıp bir şey alamasın hiçkimse.

3)Soulbound sistemini kesinlikle istemiyorum. Emekle uğraştın didindin 8 reaper bastın. Sonra bir tık yeni ve iyi bir Weapon çıktı. Normalde reaper 8 satıp üstüne biraz koyarak alabilecekken bu sefer aynı emekleri tekrar sarf etmen gerekecek. Bütün emeklerin çöp olacak yani.

-Ben de o nedenle diyorum ki Bdo Merkez pazar sistemindeki ticareti direkt kopyala al soulbound konusuna ihtiyaç olmasın ama ticaret de deli gibi aksın oyunda TL ile 1 coins dahi alamadan oyun parasıyla istediğini satıp istediğini alabilesin.

Tyrande

Üye
Aslında ilk cümlenden sonra okumayacaktım fakat gözümden kan akıyor şuanda kendimi tutamadım ağlayarak cevaplıyorum.

1) Oyuna para yatırarak A daki itemi B kullanıcısı TL ile yatırıp aldığında evet oyunda bir şey değişmedi sadece itemin yeri değişti. Peki bu TL yatıran arkadaş A kullanıcısından 8 shard, C kullanıcısından 9 shell, D kullanıcısından iron set aldığında TL yatırarak diğer kullanıcıların önüne geçmiş olmuyor mu kardeşim?

Ticaret olmazsa zaten oyunu sil counter strike oyna burda mmoprg seven bir insan evladı dahil Ticaretin bitmesini istemiyor. İstediğimiz yalnızca oyunda başarılı olan kişilerin yükselerek bir şeyleri elde edebilmesi. Eğer bir karakter kendini geliştirmişse evet bu iyi bir oyuncu diyebilsin herkes. TL yatırıp bir şey alamasın hiçkimse.

3)Soulbound sistemini kesinlikle istemiyorum. Emekle uğraştın didindin 8 reaper bastın. Sonra bir tık yeni ve iyi bir Weapon çıktı. Normalde reaper 8 satıp üstüne biraz koyarak alabilecekken bu sefer aynı emekleri tekrar sarf etmen gerekecek. Bütün emeklerin çöp olacak yani.

-Ben de o nedenle diyorum ki Bdo Merkez pazar sistemindeki ticareti direkt kopyala al soulbound konusuna ihtiyaç olmasın ama ticaret de deli gibi aksın oyunda TL ile 1 coins dahi alamadan oyun parasıyla istediğini satıp istediğini alabilesin.
Bende böyle düşünüyorum. Bdo oynamadığım için bir fikrim yok sadece %10 kısıtlama var deniyordu ve bazı değersiz itemların satışı zor oluyor deniyordu. Herneyse dediğiniz gibi sıfırdan bir oyuncu oynayarak başarılı olacak bir sistem olmalı ve TL ile item satışı gerekirse GM ler tarafından sürekli kontrol edilmeli. Atıyorum bir karaktere yabancı bir karakterden ciddi bir para girişi oldu bunu GM ler denetlemeli.

soulbound bence de hoş olmaz aynı şeyleri düşünüyoruz.

arcadias

Üye

Öncelikle oyunda trade olduğu sürece tl ile item satışı hiç bir şekilde engellenemeyecektir.
Tartışılan konu hakkında yukarıda yorumlar var tek tek cevaplamak istemedim belli ki okunuyor zaten.
" Pustan item satışı tartışılmıyor o zaten olmayacak, tartışılan konu bir başka oyuncudan TL karşılığı item satın almak"
Ayrıca p2w halen iddia ediyorum sadece oyun dışı ücret karşılığı PUS gibi oyun marketlerinden item almaktır. Onun dışında bir oyuncudan parayla item almak bu oyunu P2W sistemine getirmez getiremez. Özet; Bu durumda oyunu P2W olarak adlandıramazsınız fakat oyuncular birbirlerini p2w diyerek fişleyebilir orası ayrı.

1. maddeye gelecek olursak ben de şöyle açıklayayım bu konuyu.
A kullanıcısından 8 shard
B kullanıcısından 9 shell
C kullanıcısından iron set
alan kişi hiç kimsenin önüne geçmiş olmuyor.

A B C kullanıcıları diğer kullanıcılara göre A 8 shard - B 9 shell - C iron set kaybetmiş oluyor sonuçta o zaman onlar da gerisine mi düştüler diyelim? Önüne geçmek ne demek onu da açalım ben mi anlamıyorum acaba?

A, B ve C kullanıcıları o itemleri oturdukları yerden elde etmediler emekleriyle elde ettiler diğer kullanıcılar da oynuyordu o sırada onlar da elde etmişlerdir mutlaka. Bu itemler başka bir kişiye geçtiği zaman neden fark yaratsın ki?

+8 shardlı biri gerçek parayla shardlarını sattığı zaman sattığı kişi birilerinin önüne geçiyor ama itemi satan kişi de birilerinin gerisine düşüyor. Gözlerimden kan akıyor düşündükçe neden o kişi birilerinin önüne geçiyor diye tartışıyoruz da diğeri de geriliyor diye tartışmıyoruz acaba biraz da öyle mi düşünsek

Szchull

Üye
Bir hesabın bir ayda kasabileceği max oyun parası hesaplanıp ortalaması kadar oyun parasının

Diyosun ki itemler trade ile verilemesin ama merkez pazarda satılsın, mantıklı. Ayrıca bu konuyu böyle anlatmana rağmen hala birinden tl ile item almanın p2w olmadığını savunan gruh üstelik bu işin başka kimsenin önüne geçmek olmadığını savunuyor ya kendimi kesesim geldi :D Gözleri kanıyor muş bence beyni kanamış haberi yok.. ASJLKDNLJKASD

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt