Ticaretin önüne geçilebilir mi ?

Darkgamer

Üye
Öncelikle oyunda trade olduğu sürece tl ile item satışı hiç bir şekilde engellenemeyecektir.
Tartışılan konu hakkında yukarıda yorumlar var tek tek cevaplamak istemedim belli ki okunuyor zaten.
" Pustan item satışı tartışılmıyor o zaten olmayacak, tartışılan konu bir başka oyuncudan TL karşılığı item satın almak"
Ayrıca p2w halen iddia ediyorum sadece oyun dışı ücret karşılığı PUS gibi oyun marketlerinden item almaktır. Onun dışında bir oyuncudan parayla item almak bu oyunu P2W sistemine getirmez getiremez. Özet; Bu durumda oyunu P2W olarak adlandıramazsınız fakat oyuncular birbirlerini p2w diyerek fişleyebilir orası ayrı.

1. maddeye gelecek olursak ben de şöyle açıklayayım bu konuyu.
A kullanıcısından 8 shard
B kullanıcısından 9 shell
C kullanıcısından iron set
alan kişi hiç kimsenin önüne geçmiş olmuyor.

A B C kullanıcıları diğer kullanıcılara göre A 8 shard - B 9 shell - C iron set kaybetmiş oluyor sonuçta o zaman onlar da gerisine mi düştüler diyelim? Önüne geçmek ne demek onu da açalım ben mi anlamıyorum acaba?

A, B ve C kullanıcıları o itemleri oturdukları yerden elde etmediler emekleriyle elde ettiler diğer kullanıcılar da oynuyordu o sırada onlar da elde etmişlerdir mutlaka. Bu itemler başka bir kişiye geçtiği zaman neden fark yaratsın ki?

+8 shardlı biri gerçek parayla shardlarını sattığı zaman sattığı kişi birilerinin önüne geçiyor ama itemi satan kişi de birilerinin gerisine düşüyor. Gözlerimden kan akıyor düşündükçe neden o kişi birilerinin önüne geçiyor diye tartışıyoruz da diğeri de geriliyor diye tartışmıyoruz acaba biraz da öyle mi düşünsek
Sende bi sıkıntı var. Neyi anlamıyorsun anlamıyacak ne var kardeş. Ben seni anlamıyorum kendinle çelişip duruyorsun. Kop bu konudan bence kardeş sen. salla yaparlar bişey

arcadias

Üye
Bir hesabın bir ayda kasabileceği max oyun parası hesaplanıp ortalaması kadar oyun parasının

Diyosun ki itemler trade ile verilemesin ama merkez pazarda satılsın, mantıklı. Ayrıca bu konuyu böyle anlatmana rağmen hala birinden tl ile item almanın p2w olmadığını savunan gruh üstelik bu işin başka kimsenin önüne geçmek olmadığını savunuyor ya kendimi kesesim geldi :D Gözleri kanıyor muş bence beyni kanamış haberi yok.. ASJLKDNLJKASD

Arkadaşlar isterseniz küfür edin sorun değil de. Açıklayarak yazarsanız eğer aksi görüşünüzü ben de sizinle aynı fikre sahip olmak isterim. Saçma sapan kelimelerinizi sizinle aynı fikirde olmayan insanlara boş yere yöneltmeyin doldurun öyle yönlendirin..

Sende bi sıkıntı var. Neyi anlamıyorsun anlamıyacak ne var kardeş. Ben seni anlamıyorum kendinle çelişip duruyorsun. Kop bu konudan bence kardeş sen. salla yaparlar bişey
Seninle de henüz hiç tartışmadık bu konu üzerinde sen neden böyle bir tepki verdin onu anlamıyorum.

Bu oyunda trade asla kapatılamayacak doğal olarak TL karlışığı item almanın önüne hiç bir zaman geçilemeyecek. Ben aslında bir başkasından TL karşılığ item alınmasının oyuna bir etkisinin olmayacağını söylemeye çalışıyorum özeti bu. Bazı arkadaşlarla bunu tartışıyoruz. A kişisinden item alındığı zaman neden oyunun dengesi bozuluyor diye soruyorum sadece o arkadaşlara. Sizler neden bu tarz yorumlar yapıyorsunuz anlam vermek zor.
Bendeki sıkıntıyı ve anlaşılmayacak ne var dediğin konuyu açarsan ben de anlarım. Yada hep birlikte tüm açılan konuların altında " sende sıkıntı var, anlamayacak ne var KARDEŞ" yazalım hepsi kapansın.
Saçma sapan iş yapmayın.
Yorum yapmak için yorum yapmayın.
Okuduğunuz şeyin saçma olduğunu düşünüyorsanız şikayet edin, sessizce uzaklaşın. Ya da adam akıllı yorum yapıp tartışın. Çok fazla bir seçeneğiniz yok aslında asıl basit olan anlaşılmayacak bir şeyi olmayan şey bu. Bu ikisinden birini yapacaksınız zor değil yani.

huseyin35

Üye
Arkadaşlar isterseniz küfür edin sorun değil de. Açıklayarak yazarsanız eğer aksi görüşünüzü ben de sizinle aynı fikre sahip olmak isterim. Saçma sapan kelimelerinizi sizinle aynı fikirde olmayan insanlara boş yere yöneltmeyin doldurun öyle yönlendirin..

Seninle de henüz hiç tartışmadık bu konu üzerinde sen neden böyle bir tepki verdin onu anlamıyorum.

Bu oyunda trade asla kapatılamayacak doğal olarak TL karlışığı item almanın önüne hiç bir zaman geçilemeyecek. Ben aslında bir başkasından TL karşılığ item alınmasının oyuna bir etkisinin olmayacağını söylemeye çalışıyorum özeti bu. Bazı arkadaşlarla bunu tartışıyoruz. A kişisinden item alındığı zaman neden oyunun dengesi bozuluyor diye soruyorum sadece o arkadaşlara. Sizler neden bu tarz yorumlar yapıyorsunuz anlam vermek zor.
Bendeki sıkıntıyı ve anlaşılmayacak ne var dediğin konuyu açarsan ben de anlarım. Yada hep birlikte tüm açılan konuların altında " sende sıkıntı var, anlamayacak ne var KARDEŞ" yazalım hepsi kapansın.
Saçma sapan iş yapmayın.
Yorum yapmak için yorum yapmayın.
Okuduğunuz şeyin saçma olduğunu düşünüyorsanız şikayet edin, sessizce uzaklaşın. Ya da adam akıllı yorum yapıp tartışın. Çok fazla bir seçeneğiniz yok aslında asıl basit olan anlaşılmayacak bir şeyi olmayan şey bu. Bu ikisinden birini yapacaksınız zor değil yani.
Arcadias bey önceki mesajlarda yazdık ya. Dedik ki merkez pazar sistemi aktif olsun, trade kapatılsın yada bazı sundries malzemeleri hariç cannot be traded(trade edilemez) olsun. Diğer teorine de daha önce cevap vermiştim ben zaten.

Ghan41

Üye
Oyunda ticaretin açık olması taraftarıyım. Bdo'dan örnek verilerek merkez pazar olsun trade kapalı kalsın denilmiş ancak merkez pazar sistemi de itemlerin yapımcı tarafından belirlenmiş fiyat aralığı ve %10-15 komisyon olmadığı sürece oyuncular tarafından manüpilasyona çok açık bir sistem. Ayrıca Bdo'ya merkez pazar sistemi ilk geldiğinde yaşanan rezillikleri bugları ve ne kadar oyuncu kaybına neden olduğunu o zamanlar oynayanlar varsa hatırlarlar. Ayrıca buradaki arkadaşların p2w amaçlı bu tavsiyesinin yanında örnek verilen trade kapalı oyundaki p2w kralı olan Cron ögesinden bahsetmemesi manidar olmuş.

Oyunda hem geleneksel(tezgah açma) hem de merkez pazar sistemi gibi iki sistemin aynı anda olması taraftarı değilim. İlk geleneksel olmalı sonrasında geçilecekse merkez pazar sistemini geçilmeli. Çünkü merkez pazar sistemi açıklara çok daha müsait ve oyunun bütün dengesini en ufak bir açıkta alt üst edebilecek bir sistem. Tam olarak mükemmel bir şekilde geliştirilmeden oyuna adapte edilmeye çalışılırsa oyuna çok büyük zararlar verir.

Sonuç olarak siz istediğiniz kadar oyuncuyu kısıtlayın işin sonunda gidip karakter satın alınıyor. Bunu taraflar açıklamadığı sürece anlama veya ispatlama şansı da maalesef yok. Oyunda ruh bağı olması taraftarıyım. Ancak bunun bir daha açılmayacak olması da adil olmaz. Oyun içi belirli etkinliklerle toplanacak bazı materyallerle açılabilmesi gerekir. Bunun da örneğin haftada 2 kere olan ve 2 ay düzenli girilmesi gereken bir etkinlikten elde edilmesi gibi bir seçenek sunulabilir. Bu şekilde topluluğun istemediği parayı bas en güçlü karakteri 1 saat içerisinde diz konusu da bu şekilde önlemlerle çözülebilir.

Oyuncuların aylarca emek verip yaptıkları karakteri, başka bir oyuncunun parası ile 1-2 saatte yapmasına ben de karşıyım. Ancak oyuncular arası ticaretin de tamamen kapatılması kötü bir seçenek.

BelaOkuyan

Üye
bir itemin kullansanda trade edilebilecek seviyesi olmalı, mesela +7 raptor trade edilemez. edileceği zaman sistem onu +1 e düşürüp trade etmeli. bu düşük itemlerde önemsiz olsada diğer oyundaki buju gibi itemlerin az da olsa +1 lerin değeri oluyor. çöpe atmak yerine eldeki fazlalaktan kurtulur. aynısı takı içinde, +1 rol var satmak istediğinizde +0 olarak gidebilmeli.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt