İstek P2W Mücadele Derneği

Libitina

Üye
Bu konuda yönetimden, ciddi yaptırımlar bekliyorum ben. Olayı sadece "oyuncuya yasakladık, gerisi bizi ilgilendirmez" olarak görmemeleri gerekiyor.

Nart

Üye
Uplayalım da konu gündemden düşmesin..

DarugaR

Üye
Ne çok korkuyosunuz P2W'den ama unuttuğunuz bir şey var eğer pusta alındığı zaman diğerlerine üstünlük sağlayacak ( %1 %2 %3 ) birşey olmaz ise imkanı olanda olmayanda pusla çok ilgilenmez ve oyunu ayakta tutmak bir hayli zorlaşır.
Siz hiç herhangi bir mağazadan para vermeden birşeyler alıp çıkabiliormusun ? Düşünsenize çıktığınızı kaç gün açık kalır sizce ?
Mecburen tutunabilmek için ufakta olsa muhakkak birşeyler satılmalı.
Trade konusuna gecelek olursak benim görüşüm herhangi bir itemin , bir oyuncudan başka bir oyuncunun eline geçmesi P2W değildir.
Olmayan birşey eklenmiyor oyuna sonuçta , gerçek hayatımızda'da öyle değilmi kimilerinin aylarca yıllarca uğraşak yaptığı , aldığı birşeyi başka birisi hiç zorlanmandan sahip olmuyormu ?
ve unutmayın malum oyunun bu kadar zamandır ayakta kalmasını sağlayan tek şey , İnsanların paraları ile egolarını tatmin edebilmesidir.

Ruh bağı sistemine gelecek olursak , herhangi bir itemin bir karakterde sabit hale gelmesi trade'yi bir nebze engellese bile bu seferde karakter satışları ortaya çıkacaktır , ayrıca belki günlerce aylarca uğraşıp emek verip herhangi bir iteme sahip olmak ve o itemin hiçbir değerinin olmaması'da bana göre çok yanlış düşünsenize 1 ay çalışıp maaş alıyoruz bir çoğumuz ve aldığımız maaşın hiçbir değerinin olmadığını ?

Uzun oldu biraz farkındayım ama oyunu yapan arkadaşların bunu bir oyun olarak değil bir gelir kaynağı olarak gördüğünü hiçbir zaman unutmayın. Bu cümle yanlış anlaşılmasın kimse amme hizmeti yapmıyor sizlere , malum oyundan sıkıldınız biraz değişiklik sağlayalım arkadaşlara düşüncesiyle yola çıkılmamıştır :)

Teşekkür ederim.
Kesinlikle uzun olmamış hatta eklenmesi gereken çok fazla detay olabilir. Oyunu merak ile bekliyorum ancak P2W konusunda yapılacak olan değişikliğin söz konusu boşluğu dolduracak bir şey olup olmayacağı konusunda endişelerim var.

Sis

Üye
Kredi kartıyla değil, klavyeyle mauseyle oynanmalı oyun. P2W bağımlısı arkadaşları malum oyuna alalım.

LunasCar

Üye
Selamlar, konu başlığı forum kurallarına uygun değil, lütfen kuralları okuyun

SbY

Üye
Malum oyunu 2004 den beri oynarım 2019 da tamamen bıraktım çünkü ne kadar verirseniz verin sizden 1 tık üstü hep oluyor hadi onu geçtim playerlığın iyiyse aradaki farkı kapatma şansın oluyor ama gmlerden veya oyun yetkililerinden en ufak bir cevap geri dönüş asla alamıyorsun beni asıl bıktıran durum buydu.
P2W olsun yada olmasın bu tartışılabilir ama eğer ki yetkili desteği ve ilgisizliği, sorunlarla mücadele sıfır olursa oyun ölüme mahkumdur.buda benim görüşüm.

Siyah34

Üye
oyunda tek pvp olursa tl dediğiniz doru olur. lakin pve güzel yaparlarsa bundan eğlenip gelişebilirsiniz.

HERO

Üye
Bence in Game Shop da satilan eşyalar fark etse olur. Exp scroll, buffs, % AP DEF HP v.b. yükselten, mountlara daha hizli yürümek, v.s.
Cünkü bunlar "okadar" cok fark etmiyor!
Birisi iyi oyniorsa bunöar belki ihtiyaci olmaz, ama ben seviniyorum böyle kücük bufflari alip, hem RISE ONLINE EKIBINI maddi olarak daha cok desteklemeye. Onlarda iyi para kazansinlarda bize iyi bir oyun sunlasinlar, event ile, DLC ile v.s.

Yani bence iyi bir in game shop oomasi gerekiyor.

Tabiki büyük fark eden eşyalar olmasin tabiki. Ama 100 HP yim daha fazla oldu icin P2W deyldir!

Nart

Üye
İyi diyorsunuz da, herkesin sizin gibi 7/24 oyunda bulunacak kadar zamanı yok. İş güç sahibi adamlarız. Sizinle aramızdaki bu büyük zaman farkını bir şekilde kapatmak isteyişimiz bu kadar sorun olmamalı.
Konuyu tam okumadın sanırım. Tamı tamına bir engellemeden bahsetmiyoruz. Ancak mümkün olduğu kadar zorlaştırılmalı. Çünkü herkes senin gibi 'masum' düşünmüyor. Hem vakti bol hem parası olan insanlar da var. Ve bu arkadaşlar kendi egolarını TL ile tatmin ederken diğer insanları oyundan soğutuyor.

Engellemeye veya dengelemeye çalıştığımız şey bu.

Nart

Üye
Burhan beyin son zamanlardaki açıklamalarında P2W tanımıyla ilgili bazı yorumlarına denk geldim.

P2W tanım olarak oyun yönetiminin bonuslu eşyalar satmasıdır evet, ANCAK ! oyuncuların legal şekilde elde etmediği oyun parasıyla veya trade yoluyla TL ile eşyaları toplaması da SON KULLANICI için P2W'dir.

Son kullancılar olarak, tanımlara takılmıyoruz. Bizim için esas olan oyunun ne şekilde sunulduğudur. Ben ve benim gibi düşünenler %3-5 bonuslara zaten takılmıyor ve oyunun para kazanmasına sıcak bakıyor ancak Burhan beyin dediği gibi sadece rünlü silahlarda ruh bağı olacaksa bunun TL'ci P2W'ni engellemekten çok uzak olacağını belirtmek zorundayız!

Umarız fikrinizi tekrar gözden geçirirsiniz.

ANGEL

Üye
Bu derneğin en hızlı üyesi olabilirim,herkese selamlar :) .

Bugüne kadar açtığım konular :

Konuları inceleyip destek verirseniz kitlemiz dahada büyür,şimdiden destekler için teşekkürler.

Nart

Üye
15 Nisanda Ruh bağı sisteminin aktif olup olmayacağı hakkında bir bilgi yok . Sadece Justice'nin ilk aşamada +8'e kadar upgrade edebileceksiniz sözü geçti dc'de.

Haricinde bir bilgi gören oldu mu?

Doctrine

Üye
Bence pve dışında bile bonus veren eşya olmamalı. Olsa olsa bile %1 veya maksimum tüm setler %1.5 olmalı. Global oyunlara baktığınız zaman tutulmasını sağlayan şeyler genelde para verdiğiniz zaman sizi ön plana atmamasıdır.

Burhan bey battle pass gibi bir durumdan bahsetmişti. 45 günlük ya da 2 aylık battle pass ile oyun çok rahat kalkınabilir arkadaşlar.

Afedersiniz en dandik pvp sunucuları bile bir ayda milyon liralar kazanıyor. Tek sebebi 200 TL ye oyuncu her şeyini tamamlaması.

Game store ucuz olduğu takdirde herkesin oyuna katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Oyuna para veren insanlar öne geçmek için değil keyif için vermeli diye düşünüyorum.

Bu başlığı gördüğüme çok sevindim bu arada.

Ouss

Üye
new world'de p2w eşyalar yok kervan dönüyor
archage normal'de hard p2w bir oyundur ama kakaogames yayın haklarını aldıktan sonra aylık ödeme haricinde bir p2w yok,
aylık ödemeyi de Rise Online premium da yapabilir oyunu ücretsiz yapmak istiyorsa.
P2W olucaksa sadece 1 çeşit eşya da olmalı bu da Premium olmalıdır ki absürt özellikleri olmadan, p2w yapmadan da insanların oyunu oynıyabilmesi için
aksi taktir de kusura bakmayın ama piyasa da p2w olupta çok daha iyi mmorpg'ler mevcut, kıcı kırık ko'ya aşırı benzemesi p2w olmasına göz yumulcağı anlamına gelmiyor, en azından benim için.

not: Kendimizi kandırmıyalım arkadaşlar istediğiniz sistemler gelsin kullanıcılar kendi aralarında her türlü "pay2skip" denilen şeyi yapıcak bu hesap satım alımı olur veya kişisel hesap boost'u olur. Ben önleneceğini sanmıyorum ama minimalize edilmesini de destekliyorum, PARA'yla kazanılan güç değil, EMEK ile kazanılan GÜÇ tarafındayım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt